Ingrediente:
- 2 kg de cartofi
- 1 legătura de usturoi
- jumătate kg de cârnați
- 2-3 linguri de ulei
- sare
- cimbru
- rozmarin
- boia dulce
- piper
Modul de preparare:
Pasul 1: curățăm cartofii și îi tăiem cubulețe, apoi îi punem într-o tavă încăpătoare. Adăugăm usturoiul, 1 lunguriță cu vârf și o linguriță rasă de sare, 1 linguriță rasă de boia dulce, 1 linguriță rasă de piper, 1 linguriță de rozmarin și 1 linguriță de cimbru uscat.
Pasul 2: Amestecăm cartofii cu mână, adăugăm cârnații deasupra și stropim cu 2-3 linguri de ulei.
Pasul 3: Introducem cartofii la cuptor la o temperature de aproximativ 200 de grade, iar aceștia se lasă până când devin moi, fragezi și rumeniți. După ce îi scoatem din cuptor, presărăm deasupra compoziției pătrunjel proaspăt.