Retete

Chilli cu carne, reteța mexicană cu carne toccata

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 800 de gr de roșii pasate
  • 1 ardei gras tocat mărunt
  • 2 conserve de fasole roșie boabe
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 lingură de coriandru măcinat
  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • 1 lingură de boia dulce
  • 1 lingură de chimion
  • 1 lingură de boia iute
  • sare

Modul de preparare:

Pasul 1: călim legumele: se adaugă într-o tigaie mai adâncă/cratiță uleiul și așteptăm să se încălzească, iar apoi adăugăm legumele: ceapa, ardeiul gras și sare. Acestea trebuie să fie moi.

Pasul 2: După ce s-au făcut legumele, facem loc în cratiță pentru a adăuga carnea tocată. Adăugăm condimentele: boia dulce, coriandru, boia iute, chimion și usturoi pudră. Se amestecă bine toata compoziția și se lasă pe foc până când carnea își schimbă culoarea.

Pasul 3: Adăugăm roșiile pasate și amestecăm. Adăugăm aproximativ jumătate de litru de apă și lăsăm compoziția să fiarbă timp de 1 oră, la foc mediu. Pe parcurs, se poate adăugă apă, puțin câte puțin atunci când este nevoie.

Pasul 4: Adăugăm conservele de boabe de fasole (înainte de a le adăuga în compoziție, conservele trebuie strecurate, să nu mai aibă acel sos, și se spală boabele) și puțină apă. Lăsăm compoziția la fiert pentru încă 20 de minute.

Chili con carne se poate servi  cu orez alb, cu smântână sau chipsuri de tip tortilla.

Sursă: https://www.youtube.com/watch?v=QqZmshjMqUU