Retete

Costiță sau scăriță de porc cu bere, fragedă și picantă la cuptor

Ingrediente:

  • 500 gr scăriță de porc
  • 1 lingură vârf de pastă de tomate
  • 1 linguriță vârf de miere de albine
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 200 ml de bere
  • ½ linguriță de sare
  • 1 linguriță vegeta de casă
  • ½ linguriță de cimbru
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 vârf de linguriță de piper măcinat
  • 1 vârf de linguriță de boia iute

 

Modul de prepare:

Pasul 1: Peste bulion adăugăm sare, vegeta, cimbru, boia de ardei dulce, piper, boia de ardei iute. Amestecăm toate ingredientele, după care adăugăm mierea de albine, usturoi (acesta trebuie zdrobit înainte). Se amestecă, din nou, toată compoziția. Se obține o pasta în care introducem uleiul și puțină bere.

Pasul 2: Punem scărița de porc într-o tavă și peste aceasta turnăm sosul realizat anterior și restul de bere. Tava o acoperim cu folie și o lăsăm la frigider pentru minim 2 ore. Aceasta trebuie să se marineze bine.

Pasul 3: Introducem tava în cuptor la 230-240 de grade (cuptor electric). Se verifica tava după o oră pentru a vedea dacă carnea este fragedă. În cazul în care preperatul este gătit, se scoate folia și se lasă la cuptor pentru a se rumeni.

Scărița de porc se poate servi alături de cartofi la tavă și cu o salată proaspătă de crudități.

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=XDgniJLviHU